Erasmus+ day
Ve čtvrtek 16. října 2025 se v naší škole konal Erasmus Day. Jednou z mnoha aktivit byla příprava tradičních jídel ze zemí našich partnerských škol. Celkem třináct žáků a tři pedagogové se dostavili vybaveni zástěrami, škrabkami, struhadly, válečky a dobrou náladou do prostor školní cvičné kuchyňky. Od osmi hodin do půl dvanácté se umývalo, loupalo, strouhalo, krájelo, mixovalo, rozvalovalo těsto, vyvalovaly placky, dochucovalo a ... A pak si všech šestnáct kuchařů a pekařů vychutnalo osvěžující španělskou polévku gazpacho, slovenské zemiakové lokše a německý jablečný štrůdl. Všechna jídla se povedla a jen se po nich zaprášilo. Někteří žáci zjistili, že jsou velkými milovníky studené rajčatové polévky, že ty mírně připálené kousky na bramborových plackách jsou to nejlepší a že štrůdl je prostě sladká tečka, která chutnala úplně všem. Hodnocení zúčastněných kuchařů a pekařů: “Bylo to giga dobrý.” nás vede k myšlence si takovouto kuchařsko-pekařskou akci znovu brzy zopakovat třeba při příležitosti školního Jarmarku či adventního období.













